Lymfaterapiaa

Lymfaterapia

Ammattitaitoista lymfaterapiaa Helsingissä

Lymfaterapian avulla pyritään aktivoimaan imu­suoniston toimintaa siten, että kehon nestekierto toimii optimaalisesti ja ylimääräinen neste poistuu kudoksista. Optimaalisesti toimiva nestekierto kuljettaa tehokkaasti ravintoa ja happea kudoksiin sekä poistaa kudoksista ylimääräisen nesteen lisäksi kuona-aineita.

Lymfaterapian avulla voidaan:

  • Vähentää turvotusta
  • Lievittää kipua
  • Rentouttaa kehoa
  • Nopeuttaa kudosten paranemista

Mitä lymfaterapiassa tapahtuu?

Lymfaterapiaan kuuluvat manuaalinen lymfaterapia, kompressiosidonta ja kompressio­tuotteet (erilaiset sukat ja hihat). Manuaalisen lymfaterapian lisäksi teemme myös koneellista lymfaterapiaa.

Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä pumppaushierontaa, joka tehdään asiakkaan paljaalle iholle. Sitä voidaan tehdä mille tahansa kehon alueelle.

Tehokkainta manuaalinen lymfaterapia on yhdistettynä kompressiosidoksiin/-tuotteisiin. Voimme tarvittaessa hyödyntää myös kinesioteippausta turvotuksen hoidossa, mikä edesauttaa turvotuksen vähentymistä ja nestekierron tehostamista.

Manuaalisen lymfaterapian tukena voidaan käyttää myös koneellista lymfaterapiaa: käytössämme on LymphaTouch ja LymphaPress-laitteet. Myymme hoitosarjoja LymphaPress-hoitoon – tervetuloa testaamaan!

Kuinka pian lymfaterapia vaikuttaa?

Lymfaterapiasta voi saada apua jo yhdellä hoitokerralla, mutta ongelma-alueen laajuus vaikuttaa tarvittavaan lymfaterapian kestoon ja hoitotiheyteen. Useimmiten hoitoaika on tunnin mittainen. Tarkempi hoitosuunnitelma tehdään asiakkaan kanssa ensimmäisellä käyntikerralla.

Hyvä ihonhoito, terveellinen ruokavalio ja liikunta kuuluvat osana lymfaterapiaan, ja niillä voidaan vaikuttaa merkittävästi lymfaterapian vaikutukseen.

Kenelle lymfaterapia sopii?

Asiakkaat, joilla esiintyy kroonista tai akuuttia turvotusta kehossa (syövän hoitoon liittyvät turvotukset, leikkausten jälkitilat, plastiikkakirurgiset toimenpiteet, tapaturmat, sairauksiin liittyvät turvotukset, lihastoiminnan heikkenemisestä johtuva turvotus, aineenvaihdunnan ongelmat ja raskauden aikaiset turvotukset), hyötyvät lymfaterapiasta. Sillä on todettu olevan lisäksi mustelmia ja arpien paranemista edistävä vaikutus. Myös fibromyalgiaa tai reumaa sairastavat asiakkaat ovat saaneet apua lymfaterapiasta.

Lymfaterapiaa lähetteellä tai ilman

Lymfaterapia-asiakkaat voivat tulla hoitoon lähetteellä tai ilman lähetettä. Meillä käyvät myös julkisen sektorin maksusitoumukset. Yrityksellämme on sopimukset Helsingin kaupungin ja HUS:n kanssa lymfaterapiasta sekä tukituotteiden mittauksista.