Lymfaterapiaa

Lymfaterapia

Lymfaterapian avulla pyritään aktivoimaan imu­suoniston toimintaa. Sillä pyritään vähentämään turvotusta, lievittämään kipua ja rentouttamaan. Lymfaterapiaan kuuluvat manuaalinen lymfaterapia, kompressiosidonta ja kompressio­tuotteet (erilaiset sukat ja hihat). Hyvä ihonhoito, terveellinen ruokavalio ja liikunta kuuluvat osana lymfaterapiaan.

Ongelma-alueen laajuus vaikuttaa lymfaterapian kestoon ja hoitotiheyteen. Useimmiten hoitoaika on tunnin mittainen. Tarkempi hoitosuunnitelma tehdään asiakkaan kanssa ensimmäisellä käyntikerralla.

Lymfaterapiassa käytettävä tukisukka.
Lymfaterapiassa käytettävä tukisukka.

Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä pumppaushierontaa, joka tehdään asiakkaan paljaalle iholle. Sitä voidaan tehdä mille tahansa kehon alueelle. Tehokkainta manuaalinen lymfaterapia on yhdistettynä kompressiosidoksiin/-tuotteisiin. Mahdollisuus myös hyödyntää kinesioteippausta turvotuksen hoidossa.

Asiakkaat, joilla esiintyy kroonista tai akuuttia turvotusta kehossa (syövän hoitoon liittyvät turvotukset, leikkausten jälkitilat, plastiikkakirurgiset toimenpiteet, tapaturmat, sairauksiin liittyvät turvotukset, lihastoiminnan heikkenemisestä johtuva turvotus, aineenvaihdunnan ongelmat ja raskauden aikaiset turvotukset), hyötyvät lymfaterapiasta. Sillä on todettu olevan lisäksi mustelmia ja arpien paranemista edistävä vaikutus. Myös fibromyalgiaa tai reumaa sairastavat asiakkaat ovat saaneet apua lymfaterapiasta.

Lymfaterapia-asiakkaat voivat tulla hoitoon lähetteellä tai ilman lähetettä. Meillä käyvät myös julkisen sektorin maksusitoumukset. SVF3-lähetteellä tulevat asiakkaat maksavat yleensä hoitonsa itse. Lymfa-hoidoista saa Kela-korvauksen, jos hoitoon hakeutumisen syynä on syöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide. Myös krooninen ruusu tai synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö oikeuttavat kelakorvaukseen.

Yrityksellämme on sopimukset Helsingin kaupungin ja HUS:n kanssa lymfaterapiasta sekä tukituotteiden mittauksista.